JosE FATIHIO AdmiN
| Konu: Bilmeceler 2007-10-22, 2:39 pm | |
| - Alıntı :
Arabalar takır takır, benim babam neden fakir, ince ipten halı dokur. ( örümcek) Kara kara karcı, içi dolu mayacı. ( kestane) Kara tavuk karnı yarık. ( çapa) Uzun oluk dibi delik. ( baca) Bir şey gelecek gece insan yiyecek, gündüz hayvan yiyecek. (ramazan) Bir büyük fıçıcık içi dolu turşucuk. ( limon) Gökten ay ile yıldızı kopardılar. (bayrak) İstanbul’da süt pişti kokusu buraya düştü. ( mektup) Dağdan gelir hop hop ayağında altın top. (rüzgar) Bir karpuz cevizim var gece sererim gündüz toplarım. ( yıldız) Kırmızı mantosu kara şapkası var. ( kibrit) Bağırırken dinler susarken söyler. ( tavşan ) Çarşıdan aldım bir tane eve geldim bin tane. ( nar) Küçük boylu kadife tonlu. ( patlıcan) Bilmece bildirmece el üstünde kaydırmaca. ( sabun ) Bin tas bin tanesi de ters. ( kiremit) Yazı yazar molla değil, semeri var eşek değil ( salyangoz) İplerimi salladım küplerimi topladım. ( kabak) Dört köşedir beş değil başım onda hoş değil. (mezar) Dağdan gelir elleri budak gibi eğilir su içmeye bağırır oğlak gibi. ( kendir tokmağı) Uzun uzun dervişler hak yolundan gelmişler bizim evin üstünde ne horonlar etmişler. (dolu) Dağdan gelir arabika ayağında çorabika. (arı) Yazın yazlar kışın kışlar mart ta başlar (baykuş) İki kişinin işi var birde kar yağışı var. (kol hızarı) Dört ayaklı bir ayı üstünde kabadayı. ( sandalye) | |
|
JosE FATIHIO AdmiN
| Konu: Geri: Bilmeceler 2007-10-22, 2:40 pm | |
| - Alıntı :
Allah yapar yapısını, demir açar kapısını. ( kabak) Altından su içerum, üstünde çayır biçerum. ( koyun) Bir ufacık mil taşı, dolanır dağı taşı ( göz) Buradan vurdum kılıcı, istanbuldan çıktı uci (şimşek ) Dağdan gelir taştan gelir bir kükremiş aslan gelir ( dere) Ezan okur namaz kılmaz eş alır nikah kıymaz. (horoz) Gökte açık pencere kalaylı bir tencere. ( ay) Vidi vidi milidi, dış kapının kilidi, kız allah için söyle akşam gelen kim idi. (uyku) Karaoğlanı kulağından asarlar. ( tava) Mesel mesel meliki tırnakları oniki. ( kedi) Abdest alır namzan kılmaz cemaatten geri kalmaz. ( cenaze ) Otuzüçtane var hepsi allh’ı anar. (tespih) Pat pat eder dumanı tüter anama babama hasreti gider. ( tabanca) Sarıdır sarkar düşeceğinden korkar. ( ayna) Tak burda tak şurda tak kapının dibinde. ( süpürge) Vurursun vurursun hiç gözünden yaş çıkmaz. ( davul) Yol üstünde cansız eşek. ( köprü) Cıvıl cvıl kuşlar, sahrada kışlar, kendi diye işler ellere bağışlar. (arı) Gelir leyleyin, gider leyleyin, bir ayak üstünde durur yeyleyin. (kapı) Altı duvar üstü duvar içinde bembeyaz su var. (yayık) Evelim vardı yiyordum, yemesem ölüyordum. şimdi var yemesemde ölüyorum. ( anne sütü) Dal ucunda kilitli sandık. (ceviz) | |
|
JosE FATIHIO AdmiN
| Konu: Geri: Bilmeceler 2007-10-22, 2:45 pm | |
| - Alıntı :
- 1.Hangi bagda üzüm yetismez ? (ayakkabi bagindaJ)
2.Hangi karnede sifir olmaz? (saglik karnesindeJ) 3.Hiç kimsenin okuyamadigi yazi hangisidir? (alin yazisiJ) 4.Kadinla radyo arasinda ne fark vardır? (ikiside her havadan calarJ) 5.Hangi kanun insanlari yargilamaz? (yercekimi kanunuJ) 6.ilani ask ile ilani harp arasinda ne gibi bir benzerlik vardir? (her ikiside ilan edilince çarpısma baslarJ) 7.Bir politikacinin ölüp ölmedigini nasil anlariz? (agzina bakariz, kapaliysa ölmüstürJ) 8.Denizler nicin tuzludur? (Baliklar kokmasin diyeJ) 9.Hangi macunla dis fırcalanmaz? (lahmacunlaJ) 10.En cok aci ceken dag hangisidir? (Agri dagiJ) 11.Türkiyenin en namuslu ilcesi hangisidir? (SereflikochisarJ) 12.Adamin biri durmadan uluyormus, neden? (icine kurt düsmüsde ondanJ) 13.Dünyanin en iyi döndügünü kim bilir? (SarhoslarJ) 14.Milletvekillerinin en cok yedigi salata hangisidir? (laf salatasiJ) 15.En neseli cicek hangisidir? (gülJ) 16.Benzin ile insan arasinda ne benzerlik vardir? (ikisininde sulusu cekilmezJ) 17.Sismanlar neden günes yagi kulanmazlar? (kendi yaglariyla kavrulduklari icinJ) 18.Eve gelen hirsiz neyi calmaz? (zili calmazJ) 19.Kizdigini en cok kim belli eder? (ütüJ) 20.Zir cahil bir zenciye ne denir? (kara cahilJ) 21.Hostesler neden havada dedikodu yaparlar? (yerin kulagi oldugu icinJ) 22.Hangi top ziplamaz? (kar topuJ) 23.Hangi kaba su konmaz? (ayakkabıyaJ) 24.Hangi simit yenmez? (deniz simidiJ) 25.İçilmeyip, yenen sigara hangisidir? (sigara böregiJ) 26.Mantarlar neden semsiye seklindedir? (yagmurlu yerde yetistikleri icinJ) 27.En temzi böcek hangisidir? (hamam böcegiJ) 28.Düsünen file ne denir? (filozofJ) 29.Yaslanan Temle ne olur? (kurulanırJ) 30.En kibar kus hangisidir? (baykusJ) | |
|
JosE FATIHIO AdmiN
| Konu: Geri: Bilmeceler 2007-10-22, 2:47 pm | |
| - Alıntı :
- Trenler ne zaman üşürler?
Haydutlar soyduğu zaman
Hangi piller patlar? Torpiller
Kirpiler nasıl oyun oynarlar? Çok dikkatli
Buzdolabına giren sineğe ne olur? Yazık olur
Domates nasıl kızarır? Yüzüne tokat atınca
Deniz niçin tuzlu olur? Balıklar kokmasın diye
İçini boşaltınca büyüyen şey nedir? Çukur
Kral tacına ne demiş? Başımın üstünde yerin var
Minareye çıkan fil ne demiş? Minareden aşağı at beni, in aşağı tut beni
Allah yapar yapısını, demir açar kapısını Karpuz
Elsiz ayaksız kapı açar Anahtar
Kolu var, eli yok, karnı yarık karnı yok ceket
6.Çat orda, çat burada, çat kapı arkasında Süpürge
Yeraltında kırmızı pancar. Turp
Yeraltında uzun minare. Havuç
Geceleri fener, gündüzleri söner. Yıldız
Sarıdır sallanır, dalında ballanır. Portakal
Hangi maymunlar ağaca çıkamaz? Yükseklik korkusu olan
Çok hızlı giden bir tırı kim durdurur? Trafik Polisi
Saat niçin tehlikelidir? Akrebi olduğu için
Duvara çarpan araba ne olur? Durur
Kurbağalar niçin mayo giymez? Zıplayınca düşüp ayıp olmasın diye
Belgeli su baskınına ne denir? Belgesel
10 tilki, 8 kedi, 20 tavuk ne yapar? Gürültü
Bozulduğu halde tamir edilmeyen şey nedir? Hava
Kahramanmaraş'a niçin kahraman ünvanı verilmiştir? Şanlıurfa'yı kıskandığı için
Su yutmuş toprağa ne denir? Çamur
Hangi kalemle yazı yazılmaz? Kontrol kalemiyle
Hangi tasla su içilmez? Kafatasıyla
Ayakta yetişen bitki nedir? Mantar
Çeke çeke biter. Sigara
Kutuplara giden zenci ne olur? Donar
Yeter Çektiğim! Fotoğraf makinası
Gece gündüz yufka açar! Deniz
Şehirden şehire koşarım, köyden köye giderim fakat hiç hareket etmem. Yol
Ağzı vardır konuşmaz, yatağı vardır, fakat hiç uyumaz. Akarsu
Ben iki hasretlinin arasında dururum. Onları konuştururum. Telefon
Yeşil mantolu, kırmızı entarili, siyah düğmeli. Karpuz
Denizler gerçekte mavi boya olsaydı ne olurdu? Mavi boya sudan ucuz olurdu
Eğri oturalım, doğru konuşalım. Deve
Yerin altında kırmızı minare Havuç
Uzaktan baktım hiç yok yakından baktım pek çok Karınca
İstanbul da süt pişti kokusu buraya düştü Mektup
Açarsam dünya olur yakarsam kül olur Harita
Dört ayaklı ayı üstünde kabadayı Sandalye
Adamın biri baltası ile ormana gidiyormuş. Derin bir çukura düşmüş. Orada üç gün, üç gece kalmış, Orada ne yemiş? Bal yemiş (Bal-tası)
Adamın biri 13. kattan düşmüş, ölmemiş. Niçin?. Öldürmeyen Allah öldürmez.
Temel her şimşek çaktığında saçını, başını düzeltiyormuş. Niçin? Fotoğrafının çekildiğini sanıyormuş.
Bir gün filin birine araba çarpmış. Fili hastaneye kaldırmışlar. Arkadaşı sinek de yanında gitmiş. Niçin? Kan vermek için
Çarığı çattım bacaya attım. Terazi
Yedi delikli tokmak bunu bilmeyen ahmak. Baş
Uzaktan baktım bir karataş yanına gittim dört ayak bir baş. Kaplumbağa
Yeşil mantolu, Kırmızı elbiseli, Siyah düğmeli. Karpuz
Et dedim met dedim git şuraya yat dedim. Süpürge
Altı göl üstü gül. Gaz lambası
Yer altında yağlı kayış. Yılan
Zilim var, kapım yok. Telefon
Başımda saç yok, içimde tat çok. Kabak
Dişim var ağzım yok. Tarak
İçimde akrep var, zarar vermeden turlar. Saat
Etlice, metlice ortası tatlıca? Karpuz
Hangi on tatlıdır? Bal-on
Geldi mi gelir, gitti mi gelmez? Gençlik
Büyük baca küçük bacaya ne demiş? Büyüklerin yanında sigara içmeye utanmıyor musun?
Hangi macun yenir? Lamacun
Allah yapar yapısını. Bıçak açar kapısını. Karpuz
Alçacık boyları. Kadife donlu. Patlıcan | |
|