iwles Sadık ÜyE
| Konu: arsız bir tükeniş bedenim....... 2007-10-21, 3:03 pm | |
| siyah, aralamıştı titrek yansımalarını gitme kararlarımın gücü keskin gözlerinde çizgi çizgi ayrılmıştı ayrıca siyahın göz bebekleri büyüyor solgun tenhalığında ışıksızlığın dökülüyor uzun saçları buğday tenine yok olmaya hevesli imitasyon yalnızlığımın ben seni aradığımı sana anlatsaydım teslimiyetin hızlanacak mıydı? kirlenmemiş gecelerden birine mi salsaydım yoksa arsızlığımı gecelerim rüyalarımın izin verdiğince temiz seni hangi yana bırakayım, sağım solum kimsesiz ünlemsiz cümlelerine hasret kaldığım bana bıraktığın kırılmış kırgınlığım türevi kızarmış gözlerime saklanan tüm habersiz kaçışlarının yanımda oluşun biçare seslenişi anlamsızlığın
kulakların her tını algılayamayacak şahane bir tükeniş olacak hayatından kayboluşum bakındığın günahkar köşeler beni göstermeyecek müspetliği farksız değil dünden kör oluşunun sadece hissetseydin içinde yeterdi ölüm mahsulü olacak yoksa umudumun
duvarları tırmalıyor kalemimin gidiş gelişini gölgeleyen, ressam edasıyla irkilen, mumun alevi sisleniyor ellerimin titreyişi, ruhumu mateme davet eden siyahla siyah, aralamıştı perdelerini ümitsizliğin ümitsizliğin izlerini ardına saldı ve de siyah gardım, sözcüklerimin içinde katlanmış, anlamlaşmaya hevesli kurşuni bir karargah mani ol tüm kalmayı istemeyen gidiş arzularıma aslında onların hepsi yalancı sana bıraktım rüyamın arda kalanını düşün yanılgısı, ertelenmiş bir yorgunluğun siluetine saklı bir adamı aramaksa bilekleri kesik beyaz ruhuma simsiyah bir sargısın yalvarırım aldanma aşkı yalanlayanlara dolunaya yaz şarkılarını bu gece haykırıyor senin için anlattıklarımı dalgasız denizlerde yelkenin şizofren salınışını onlar bilirler, gitme deyişimin yağmalanmış şehirlerin yetimliğine benzeyişini ve sen bu şehre doğmaya tenezül etmeyen bir güneş misin ki? sol yanı tutuşan güneşi söndüremez, körükler kuzeyin esintileri tek manisi uzaklığı, derbeder kentlerin bizi ayrı kılan ve de kılacak olan ayrımsal düzenin. arsız bir tükeniş bedenim ve sen sende biten rüyanın bana kalan gölgesisin yetinemem dolunayı karartır siyahi sözlerim ve ben de çeker giderim. | |
|