: : : SÜPER FORUM TÜRKİYE : : :
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


TüRkİyE'nİn ''EN'' SüPer FoRuM SiTeSi
 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

 

 Mutfaktaki Eczanemiz

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
JosE FATIHIO
AdmiN
AdmiN
JosE FATIHIO


Mesaj Sayısı : 1544
Yaş : 37
Kayıt tarihi : 14/09/07

Mutfaktaki Eczanemiz Empty
MesajKonu: Mutfaktaki Eczanemiz   Mutfaktaki Eczanemiz Empty2007-10-09, 3:24 pm

Alıntı :
En çok kis aylarinda ihtiyaç duyariz besin degeri yüksek olan gidalara. Grip virüsleri, zorlu hava kosullari bedenimizin savunmasiz kalmasina neden olur. Rutin kis hastaliklarina yakalanmamak ve vücudunuzun direncini artirmak için mutfaginizdaki cevherlerden yararlanin.

Elma:
Ona kisaca meyvelerin saglik pinari veya meyvelerin kraliçesi diyebiliriz. Günde 1 - 2 elma yemek saglik açisindan oldukça yararli. Besin degeri: Bol miktarda C vitamini ve potasyumun yani sira elmada daha birçok yararli besin degeri bulunuyor. Bunlarin basinda organik asitler, eterik yaglar ve petkin geliyor. Petkin vücudu toksinlerden arindirir, kolesterolü düsürür ve sekeri dengede tutar. Içerdigi maddeler virüs ve bakterilerin vücudunuzu olumsuz etkilemesini önler. Önerimiz: Elmayi daima kabuguyla yiyin. Çünkü vitamin ve degerli maddeler kabugun altindaki kisimda bulunuyor.

Portakal:
Portakal için 'tanrilarin armagani' denir. Bu iddianin gerçeklik payi çok büyük. Çünkü yüksek miktarda beta karoten ve C vitamini içeren portakal, enfeksiyonlara karsi mükemmel bir koruma sagliyor. Ayrica portakalin beyaz etinde ve kabugunun altinda kanser ve kalp krizi riskini azaltan maddeler bulunuyor. Besin degeri: C vitamini ve selenyum açisindan çok zengin olan portakal, stres ve atesli hastaliklara iyi geliyor.

Üzüm:
Ister meyvesini tüketin ister suyunu, üzüm daima saglik açisindan yararli ve bol bol tüketilmesi gereken bir meyve. Besin degeri: Potasyum, demir ve bol miktarda magnezyum içerir. Bu maddeler fiziksel ve ruhsal açidan enerji verir. Önerimiz: Üzümleri sicak suyla iyice yikayin. Ancak bu sekilde üzerine yapisan tarim ilaçlarindan arindirabilirsiniz.

Mango:
Sari ve turuncu arasinda degisen bu hos kokulu meyvenin tadina en çok olgunken varabilirsiniz. Mümkün oldugunca çig olarak tüketin. Besin degeri: C vitamini, Provitamin A ve B vitamininin tüm türlerini içerir. B vitaminleri sinirler, cilt ve saçlar için çok yararlidir. Önerimiz: Buzdolabinda saklamayin. Oda sicakliginda olgunlasmasini bekleyin.

Limon:
Limon asidi yönünden zengin olan bu meyve, hazmi kolaylastirir. Olgunlasmis limonun suyu ise kalbi güçlendirir. Besin degeri: C vitamini, magnezyum ve bakir içerir. Sogukalginligi ve strese karsi birebirdir. Önerimiz: C vitamini orani daha yüksek oldugundan iyice sararmis olan limonlari almayi tercih edin.

Brokoli:
Kansere iyi geldigi bilinen 10 sebze türü arasinda birinci sirada brokoli bulunuyor. Bolca potasyum ve az miktarda sodyum içerdiginden kalp ve böbrek hastaliklarina da iyi geliyor. Besin degeri: Potasyum, demir, karoten ve kalsiyum içerir. Kemikleri ve bagisiklik sistemini güçlendirir. Önerimiz: Saplari ile birlikte tüketin. Saplarinda bagisiklik sistemini güçlendiren selenyum bulunuyor.

Domates:
Kalorisi düsüktür. Vücudun fazla suyu atmasini saglar ve tansiyonu düsürür. Uzmanlar, romatizmadan sikayetçi olanlara günde bir bardak domates suyu içmelerini tavsiye ediyor. Besin degeri: Domateste anti oksidan etkisi gösteren A, C ve E vitamini bulunuyor. Strese iyi geldigi biliniyor. Ayrica bol miktarda vitamin içerdiginden kanseri önledigi de öne sürülüyor. Önerimiz: Domatesle ayni oranda besin degerine sahip oldugundan bol miktarda ketçap da tüketebilirsiniz.

Enginar:
Ister haslanmis olarak ister soslu veya sossuz; damak zevkine düskün olanlarin ilaci enginar her türlü yenebiliyor. Içerdigi en önemli madde olan Cynara scolymus dalagin ve metabolizmanin daha iyi çalismasini sagliyor. Ayrica enginar kolesterolü de düsürüyor. Besin degeri: Cynara scolymus ve beta karoten. Romatizma, gut, obezite, yüksek kolesterol ve mide asidi gibi metabolizma rahatsizliklarinda olumlu etkileri var. Ayrica mideyi de rahatlatiyor. Önerimiz: Mideniz yag hazmetmekte zorlaniyorsa, enginar yemeyi deneyin.

Kirmizi pancar:
Alternatif tibba bakilacak olursa, kirmizi pancar mucizeler yaratiyor. Özellikle kirmizi pancar suyunun kansere karsi bire bir oldugu ileri sürülüyor. Bunun nedeni ise, vucüdu kanserden koruyan önemli maddeler içermesi. Besin degeri: Folik asit, potasyum, mangan ve magnezyum. Ayrica içerigindeki demir ve bakir, kan yapimini destekliyor. Özellikle dogurganlik çaginda bulunan kadinlar için önemli. Çünkü bu çaglarda folik asit eksikligi görülebiliyor. Önerimiz: Besin degerini yitirmemesi için taze olarak tüketin.

Sarmisak:
Yararli asitlerin üretilmesini destekleyen sarmisagin faydalarini saymakla bitiremeyen Amerikali uzmanlar, ona "mucizevi ilaç" ismini vermisler. Besin degeri: Eterik bir asit olan alisin ve selenyum. Kan dolasimini destekler ve dezenfekte edici özelligi vardir. Önerimiz: Sarmisagi çok fazla pisirmeyin. Hafif sari bir renge dönüsmesi uygundur. Aksi halde aci bir tat alir.

Baharatlar:
Zencefil Hindistan ve Çin'de uzun süredir tedavi amaçli kullaniliyor. Besin degeri: Eterik yaglar içeriyor. Mide bulantisi ve özellikle hazimsizlik sorunlarina iyi geliyor. Önerimiz: Zayiflatici özelligi vardir. Taze zencefili dilimleyip sicak suda 7 dakika demlenmesini saglayin. Ardindan çay olarak tüketin.
Tarçin:
Tarihe mal olmus güzel kadinlarin ask iksiri arasinda mutlaka tarçin yer alirdi. Bu kadinlardan biri de Kleopatra. Anason, karabiber ve Hintcevizinin yani sira tarçin kullanmayi da ihmal etmezdi. Besin degeri: Eterik yaglar. Istahsizlik, mide, karin agrilari ve hazimsizliga karsi iyi geldigi biliniyor. Önerimiz: Ruh halini olumlu etkilediginden kadinlara regl döneminden bir hafta önce tarçin tüketmeleri tavsiye ediliyor. Örnegin yulaf ezmesini tarçinla tüketebilirsiniz.

Balik:
Somon baligi Ne yazik ki günümüzde tatli suda dogup sonra denizde yasayan ve üremek için tekrar tatli suya dönen yabani somon baligi bulunmuyor. Bunun yerine suni olarak üretilen somon baligi sunuluyor. Besin degeri: D, B6 ve B12 vitamini, iyot ve potasyum içeriyor. Somon baligi bol miktarda yag içerdigi halde, yüksek orandaki Omega 3 yag asidi kani sulandiriyor. Önerimiz: Haftada 1 - 2 kez balik yiyin.

Süt ürünleri:
Yogurt Kolay hazmedilir ve kalorisi düsüktür.
100 gr yogurtta yüzde 1,5 yag ve 44 kalori bulunuyor. Süt asidi, özellikle albümin hazmini kolaylastiriyor. Besin degeri: Albümin, kalsiyum ve A vitamini. Yogurt bilesimi sayesinde hazmi destekliyor ve dengeliyor. Önerimiz: Süt asidi bakterileri eklenmis yogurt türlerini her gün tüketmek bagirsaklari güçlendirir.

Yag:
Zeytinyagi Asirlardir bir saglik kaynagi olarak kabul gören saf zeytinyaginin kalp krizi riskini azalttigi ve kanseri önledigi biliniyor. Besin degeri: Basit doymamis yag asitleri ve bitkisel maddeler. Kolesterolü düsürür ve damar tikanikligina karsi korur. Önerimiz: Sizma zeytinyagi vücut tarafindan daha iyi degerlendirilir ve kan dolasimini kolaylastirir. Bundan dolayi sizma zeytinyagi tüketmeyi tercih edin.

Çerez:
Kabak çekirdegi Kabak çekirdegini kavrulmus veya kavrulmamis olarak temin edebilirsiniz. Bilimsel açidan etkisi henüz tam olarak kanitlanmadiysa da, kabak çekirdegi özellikle erkekler için biyolojik bir mucize olarak görülüyor. Besin degeri: Albümin, magnezyum, çinko ve E vitamini. Prostat üzerinde olumlu etkileri oldugu gibi, ayni zamanda idrar yollarina da iyi geliyor. Önerimiz: Cips yerine kabak çekirdegi çitlatmayi deneyin.

Badem:
Kadinlara özgü bir çerez olarak tanimlaniyor. Bunun nedeni ise; bademin hamileler için bir güç kaynagi olmasi ve kadinlara has bel agrilarina çok iyi gelmesi. Bademin ayni zamanda cildi güzellestirici etkisi de bulunuyor. Besin degeri: E, B2 vitamini, magnezyum, kalsiyum ve mangan. Beden ve zihin yorgunlugunu gideriyor. Önerimiz: Aksamdan bir bardak süte 5 adet badem atip sabaha kadar bekletin. Sabah bademi tüketin. Mutlaka çok iyi çigneyin. Aksi halde hazmedilmeden vücuttan tekrar atilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://turkiye.canadaboard.net
 
Mutfaktaki Eczanemiz
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
: : : SÜPER FORUM TÜRKİYE : : : :: YAŞAM :: Sağlıklı Yaşam-
Buraya geçin: